Ali lahko »odpustim« svojega terapevta?

Ananda Kako naj odpustim svojega terapevta

»Pozdravljena Tina, imela bi eno vprašanje, ki me precej bega, pa bi bila zelo hvaležna za tvoje mnenje. Že več kot eno leto hodim na klasično psihoanalizo, seanse imam trikrat tedensko. Moj psihoanalitik je zelo strokovno podkovan, o tem ni dvoma. Zdaj razumem vse zakaj imam težave, ki jih imam. Mi je pa on kot oseba precej zoprn, njegova vibracija mi sploh ne ustreza. Meni so zelo blizu tudi alternativne metode, ki pa jih on zmeraj vse skritizira, čeprav jih ne pozna…

Zato sem stalno v precepu ali naj sploh še nadaljujem pri njem. Bega me tudi to, če lahko pri takem človeku uspešno dosežem cilj psihoanalize (ki je tudi precej draga zadeva in lahko traja tudi do 5 let). Kaj bi mi svetovala? Hvala Tina za tvoje mnenje. Veliko poslovnih uspehov še naprej – si namreč super.:)« Petra

Draga Petra, intuicija te naravno vleče k alternativnim metodam. Zakaj? Ker so po izkušnjah mnogih veliko hitreje delujoče od psihoanalize. Danes smo razvili že tako močne čustvene, energetske in mentalne alternativne tehnike, ki te lahko pripeljejo do rezultata v samo nekaj urah, včasih celo minutah, zato psihoanaliza vedno bolj izgublja popularnost, saj se ljudem ne da hoditi na terapije 3x tedensko 5 let. Poleg ogromnega vložka denarja, je to predvsem prevelik vložek časa. Prav tako veliko mojih klientov priča, da se v psihoanalizi lahko premaknejo samo do neke točke, potem pa ne gre več naprej, zato pridejo potem k meni na individualno Ananda seanso, da pohitrimo proces.

In to je tudi nauk za vse nas. VSAKA metoda vas bo pripeljala samo do neke točke, potem pa je potrebno preiti na drugo, ki vas pritegne in s tem ni čisto nič narobe – pravzaprav je to potrebno, če želimo napredovati hitreje, kar si, seveda, želimo in je mogoče. Moramo vedeti, da z novimi tehnikami tudi naš Ego pridobiva novo ZNANJE in se prilagaja tem tehnikam, kar imenujemo tudi »spiritualni ego«. Zato moramo najti vedno nove in nove metode, da vstopimo v podzavest skozi druga vrata in prekinemo družinski ali čustveni vzorec. Veliko mojih strank se boji dejstva, da »skačejo s tehnike na tehniko«, ampak je to čisto o.k., včasih celo potrebno. Sledite svoji intuiciji, ki vas absolutno vodi k tehnikam, s katerimi v danem trenutku rezonirate in ki so vam všeč. In to je še ena točka: če vam je določena tehnika dolgočasna, ali ne vidite več napredka, ali vam enostavno ni več všeč, jo zamenjajte. In enako velja za vašega terapevta/coacha. Morda pa vas bo čez nekaj let zopet pritegnil-a in boste lahko nadaljevali s to tehniko.

Vaš terapevt/coach mora biti postaja, kjer ste lahko popolnoma avtentični in se mu/ji lahko popolnoma zaupate in odprete, drugače terapija nima smisla in mečete stran svoj čas in denar. Sploh pa, če vidite, da s svojim terapevtom niste na isti liniji. Če vas zanima duhovnost, potem si najdite terapevta ali coacha, ki povezuje tehnike z duhovnostjo, kajti zelo težko boste rastli, če so na vaši terapiji tabu teme (duhovnost, angeli, Bog ali karkoli vas srčno zanima). Isto je v partnerstvu: zelo težko boste shajali s partnerjem, ki negira nekaj, v kar vi res srčno verjamete.

Vedno si najdite terapevta, ki ga RES čutite in to se bo skozi čas spreminjalo, zato se bodo vaši mentorji vseskozi spreminjali. Jaz si niti ne predstavljam, da bi imela istega ali samo enega mentorja 5 let! V zadnjih 12-ih letih sem jih zamenjala in spoznala že toliko po celem svetu, da jih sploh ne morem prešteti in ravno to mi daje širino, globino in multidimenzionalni pogled na družinske vzorce in nase. Ko vam vibracija ne ustreza več, je čas, da greste naprej. To je namreč VAŠ proces in nihče vas ne sme siliti, da morate delati nekaj, česar ne želite početi. VEDNO poslušajte svoje občutke, ki vas vodijo kot srčni kompas.

Petra, verjetno si že sama ugotovila, da ni dovolj samo prepoznavanje vzorcev (zakaj nekaj počnemo), ampak je pomembno vzorce oziroma simptome predvsem razrešiti pri samem vzroku. Če jih po 1 letu še nisi razrešila in jih samo razumeš, je zopet to informacija, da je potrebno nekaj novega. Če bi hodila k meni 1 leto vsak mesec, se danes sploh ne bi prepoznala več – v dobrem smislu! 🙂 Zato jaz izvajam samo 3 seanse zaporedoma, ker gre drugače za preveliko spremembo in je potreben čas, da se novo stanje »usede«.

Z ljubeznijo,

Tina Ananda, transformacijska terapevtka in strokovnjakinja za zavestne odnose
Kreatorka Ananda metode in Akademije zavestnih odnosov

Imate svoje osebno vprašanje? Opišite mi svoj problem preko obrazca TUKAJ in pomagala vam bom na vašem področju težav.

Imate vprašanje o svojih družinskih vzorcih?

SPOZNAJMO SE

Kaj pravijo drugi o Ananda metodi?

Zakaj Ananda metoda?

Ker hitro deluje

Ananda metoda deluje že v samo nekaj urah, včasih celo minutah. Presenečeni boste!

Ker so rezultati trajni

Delo z vzorci je kot lupljenje čebule. Razrešeni sloji se po Ananda metodi ne vračajo.

Ker je izredno učinkovita

Ananda metoda je poseben preplet najbolj učinkovitih tehnik razreševanja družinskih vzorcev.

Ker osvobaja

Doživeli boste globoko osebno in čustveno transformacijo, ki je kot "operacija" in ne samo še en obliž ne rano.

“Tina, čarovnica si! Saj veš to, a ne?"

V najbolj pozitivnem smislu, seveda. To, kar sem doživela pri tebi… to bi želela, da doživlja vsak otrok s strani staršev ali skrbnikov… to, da si sedela tam z mano, bila potrpežljiva, čutila z mano, celo jokala z mano, bila v oporo in podporo, da nisem bila sama v svoji bolečini… AMAZING!

Karkoli je to že bilo, meni je bilo tisti trenutek točno to, kar sem rabila.

Varnost, sočutje, razumevanje, spoštovanje, LUČ, dovoljenje, veliki JA, olajšanje. Tako bi po moje morali zgledati tudi ženski krogi. Prvo, kar sem tisti dan odnesla od tebe, je način, kako naj bi jaz ravnala sama s sabo. Kooončno! Prvič sem zares začutila, kaj pomeni IMETI SE RAD. Vsi samo čivkajo o tem, kaj to pomeni, pa nobeden ne pove konkretno in jasno. No, sej mogoče pa se to ne da povedati, ker vsak to doživlja drugače in mora vsak to začutiti sam, globoko v svojih celicah.

Tina, v tistem dnevu si mi dala ogromno.

Občutek imam, da bi se ti lahko prepustila kar za celi dan, da me prešejkaš od zunaj navznoter in obratno. Ker sem tako lačna tega, da se odkrijem in spoznam ter končno najdem mir v sebi. In tvoji majhni triki o manifestacijah, itd., itd., ….
Mojstrica si. In srečna sem, da sem bila deležna tvoje obravnave. Hvala, hvala, hvala!”

Katarina iz Štajerske
"Živjo Tina! lahko ti povem, da sem neizmerno hvaležna sebi, ker sem se odločila za tole in seveda tebi. Dejstvo je, da kljub temu, da v teoriji ogromno tega vem, nisem bila sposobna iztopit iz sebe in pogledati na vse skupaj z distance ter potegnit vzporednic.  S svoje perspektive sem videla samo totalni kaos, ki me je še dodatno jezil.

In pogovor s teboj mi je prinesel toliko AHA momentov, da noro. Kar pa je najboljše, teža, naboj moje situacije, je preprosto IZGINIL. Resnično je nekaj kliknilo v meni in občutek imam, da je z mojih ramen odpadla cela tona. Nora transformacija v samo eni uri najinega pogovora. Enostavno nimam potrebe po podoživljanju, ni nekega samopomilovanja, ni vprašanj ZAKAJ, ni občutka nemoči. Predvsem pa sem se mi zdi, da sem si svoje želje končno priznala in jih uskladila z vibracijo. Še enkrat hvala! Res super investicija vame."

Živa iz Kopra