Kdaj: 2. 7. 2022 ob 11-19h v Ljubljani

Kako pristopiti h konfliktu v odnosih? Če ste že kdaj v življenju imeli konflikt z osebo in ga niste znali dobro razrešiti ali pa ste se bali tega soočenja (morda se vam to dogaja prav sedaj z nekom), potem ste se verjetno s tem zgornjim vprašanjem že ukvarjali.

Ko želimo z dotično osebo naglasiti nek določen konflikt, se ponavadi zgodi nekaj od tega:

– še preden poveste do konca, se ta oseba prične braniti in izgovarjati ali zagovarjati,
– vam sploh ne dovoli do besede in raje takoj napade nazaj, da ne bi slučajno vi “zmagali” ali izrekli kaj neprijetnega,
– se oseba umakne vase, izklopi, zbeži v svoj svet, ali pa zbeži in se umakne fizično ter vas zapusti v vaši bolečini, zmedi in jezi,
– ali vse zgoraj našteto v izmenjajočem se vrstnem redu.

In če boste sebe opazovali, boste ugotovili, da tudi mi kdaj posežemo po teh obrambnih strategijah. Kaj pa so te obrambne strategije v resnici? To so PROGRAMI: fight – flight – freeze. Oziroma napad, beg ali zmrznitev in disociacija. Ti obrambni mehanizmi v nas so tako MOČNI, da v tistem trenutku, ko nas nekdo sooči s konliktom ali problemom, avtomatsko prevladajo in odpeljejo pogovor v svojo smer. Občutek je, kot da bi nam ti programi ugrabili možgane! 🙂 In res nam jih, kajti temu pravimo Amigdala Hijack (amigdala ugrabi oziroma prevlada nad zavestnim umom – neokorteksom, ki je sprednji reženj naših možganov).

In tako se nič ne moremo zmeniti, razčistiti, dogovoriti… kajti po ničkoliko poskusih preprosto čez nekaj časa odnehamo, zadaj pa se pričneta nabirati jeza in zamera, vse do morebitne eksplozije čustev, po kateri se ZOPET nič ne spremeni (ali le začasno). Občutek je, kot da je vsaka pot zaman in vodi v slepo ulico.

Kako sedaj ven iz tega začaranega kroga?

Odgovor: potrebno je vklopiti ZAVEST in jo prinesti v odnos. Temu pravimo “zavestni odnosi”. Kaj to pomeni? To pomeni, da smo v konfliktu sposobni obdržati trezno glavo, miren pogovor in stik s sabo. Sliši se super, kako pa to storiti v praksi? Prav to vam bom v živo demonstrirala na našem 1-dnevnem dogodku v Ljubljani »Zavestni odnosi v praksi: Kako reševati konflikte v odnosih?«, ki bo v soboto, 2. 7. ob 11h-19h. Čaka vas kar 8 ur intenzivnih doživljanj in spoznanj! 🙂 Kajti samo v praksi se lahko naučimo delovati v odnosih. Nič nam ne pomaga, če samo beremo o tem, ko je čas implementacije, pa naša amigdala oziroma naš program zopet opravi svoje. Na tem dogodku boste pridobili zelo specifične izkušnje in močno se bomo poglobili v vaše vzorce.

Cena dogodka je 195 eur.

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: za early-bird prijave do vključno 28. 6. je cena samo 165 eur.

Zaradi individualnega načina dela so mesta za dogodek omejena na 5-8 oseb, zato se mi čim prej prijavite na info@tina-ananda.si.

Z ljubeznijo,

Tina Ananda, transformacijska terapevtka in strokovnjakinja za zavestne odnose
Kreatorka Ananda metode in Akademije zavestnih odnosov

Imate vprašanje o svojih družinskih vzorcih?

SPOZNAJMO SE

Kaj pravijo drugi o Ananda metodi?

Zakaj Ananda metoda?

Ker hitro deluje

Ananda metoda deluje že v samo nekaj urah, včasih celo minutah. Presenečeni boste!

Ker so rezultati trajni

Delo z vzorci je kot lupljenje čebule. Razrešeni sloji se po Ananda metodi ne vračajo.

Ker je izredno učinkovita

Ananda metoda je poseben preplet najbolj učinkovitih tehnik razreševanja družinskih vzorcev.

Ker osvobaja

Doživeli boste globoko osebno in čustveno transformacijo, ki je kot "operacija" in ne samo še en obliž ne rano.

“Tina, čarovnica si! Saj veš to, a ne?"

V najbolj pozitivnem smislu, seveda. To, kar sem doživela pri tebi… to bi želela, da doživlja vsak otrok s strani staršev ali skrbnikov… to, da si sedela tam z mano, bila potrpežljiva, čutila z mano, celo jokala z mano, bila v oporo in podporo, da nisem bila sama v svoji bolečini… AMAZING!

Karkoli je to že bilo, meni je bilo tisti trenutek točno to, kar sem rabila.

Varnost, sočutje, razumevanje, spoštovanje, LUČ, dovoljenje, veliki JA, olajšanje. Tako bi po moje morali zgledati tudi ženski krogi. Prvo, kar sem tisti dan odnesla od tebe, je način, kako naj bi jaz ravnala sama s sabo. Kooončno! Prvič sem zares začutila, kaj pomeni IMETI SE RAD. Vsi samo čivkajo o tem, kaj to pomeni, pa nobeden ne pove konkretno in jasno. No, sej mogoče pa se to ne da povedati, ker vsak to doživlja drugače in mora vsak to začutiti sam, globoko v svojih celicah.

Tina, v tistem dnevu si mi dala ogromno.

Občutek imam, da bi se ti lahko prepustila kar za celi dan, da me prešejkaš od zunaj navznoter in obratno. Ker sem tako lačna tega, da se odkrijem in spoznam ter končno najdem mir v sebi. In tvoji majhni triki o manifestacijah, itd., itd., ….
Mojstrica si. In srečna sem, da sem bila deležna tvoje obravnave. Hvala, hvala, hvala!”

Katarina iz Štajerske
"Živjo Tina! lahko ti povem, da sem neizmerno hvaležna sebi, ker sem se odločila za tole in seveda tebi. Dejstvo je, da kljub temu, da v teoriji ogromno tega vem, nisem bila sposobna iztopit iz sebe in pogledati na vse skupaj z distance ter potegnit vzporednic.  S svoje perspektive sem videla samo totalni kaos, ki me je še dodatno jezil.

In pogovor s teboj mi je prinesel toliko AHA momentov, da noro. Kar pa je najboljše, teža, naboj moje situacije, je preprosto IZGINIL. Resnično je nekaj kliknilo v meni in občutek imam, da je z mojih ramen odpadla cela tona. Nora transformacija v samo eni uri najinega pogovora. Enostavno nimam potrebe po podoživljanju, ni nekega samopomilovanja, ni vprašanj ZAKAJ, ni občutka nemoči. Predvsem pa sem se mi zdi, da sem si svoje želje končno priznala in jih uskladila z vibracijo. Še enkrat hvala! Res super investicija vame."

Živa iz Kopra